woensdag 20 september 2006

Mijnexplosies

Twee ongelukken op één dag, 56 doden in twee verschillende mijnen, in Kazachstan en Oekraïne. Dat toont maar weer eens aan hoe zwaar kompels in de voormalige Sovjetunie het hebben.

Eind 2004 was ik in een mijn in Donetsk, de stad waar gisteren 13 doden vielen. Als ik eraan terugdenk, dan komen de volgende woorden in mij op: donker, vies, eng, gevaarlijk. Maar je verdient als mijnwerker natuurlijk wel een aardig pensioen. Niet dat de meesten de pensioengerechtigde leeftijd halen, maar toch.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Valt me een beetje van je tegen, Remco!

Als dat ook al met jouw artikelen gebeurt, dan krijgen we vaker dit soort berichten van collega's van je die het niet snappen: De Zwitserse logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft in Gostomel de tweede fase van een nieuw distributiecentrum geopend. In totaal is er in Gostomel, een buitenwijk van de hoofdstad Kiev, nu 18.500 m2 aan opslagruimte beschikbaar.
[...]
K+N is al sinds 1992 actief in de voormalige Russische deelrepubliek en heeft in de Oekraïne zo'n 44.000 m2 aan distributieruimte beschikbaar.

Remco zei

Ha, nu begrijp ik wat je bedoelt!

Kom op, Muumi, je denkt toch niet dat ik die kop zelf heb verzonnen? Zo gaat dat bij redacties, iedereen zet er z'n "eigen" kop boven. En dan gaat er helaas weleens wat fout...

Anoniem zei

Ik had - jou kennende - de schuldvraag ook heel bewust vermeden. Ik ken die redactie-types...