donderdag 6 juli 2006

De ziel van Poetin

President Vladimir Poetin was vandaag weer in de gelegenheid vragen te beantwoorden van de "gewone" Rus en van - iets minder "gewoon" - de "gewone" buitenlander. Hij ging in op allerlei serieuze kwesties als Iran, Noord-Korea en gasleveranties, maar daarvoor lezen jullie morgen de (regionale) krant maar.

De leukste die ik tegenkwam tussen de ruim 150.000 vragen, bleef onbeantwoord:
"U moet het weten: who framed Roger Rabbit?"

Er viel meer te leren uit antwoorden op niet geselecteerde vragen, maar of Poetin in zijn jeugd marihuana rookte, of zijn dochters nog beschikbaar zijn en wat de Russische president vindt van Marilyn Manson zullen we wel nooit te horen krijgen.

Wel werd Poetin gevraagd of hij in de ziel van George Bush kan kijken, want had die niet jaren geleden beweerd dat hij de oud-KGB-spion in zijn ziel had gekeken en had gezien dat het goed zat? Pootie Poot gaf er geen duidelijk antwoord op, maar noemde Bush wel iemand die tot zijn vriendenkring behoort.

De uitspraak van Bush werd destijds opgevat als een slijmerige poging een wit voetje te halen bij de voormalige aartsvijand. Nu de Verenigde Staten er steeds meer van overtuigd raken dat de Russische koers toch niet zo heel erg democratisch is als gedacht (gehoopt?) en er nogal wat onenigheid bestaat over verschillende internationale kwesties, is het maar de vraag of Bush de ziel van Poetin destijds wel goed heeft kunnen zien. Of zag hij iets anders (zie cartoon)?

Geen opmerkingen: