vrijdag 12 mei 2006

Profilaktika

Als je deze weken in Moskou bent, blijf dan een beetje uit mijn buurt. Want onze angst blijkt niet ongegrond geweest: gisteren is ook in onze nieuwbouwflat de periode van profilaktika begonnen.

Profilaktika is de Russische benaming voor preventie. Dat betekent dat pijpleidingen en ketels worden gecontroleerd op roest, lekken, gaten en andere problemen. Het water - in ons geval alleen het warme water - wordt daarbij afgesloten. Dat betekent dat ik de komende drie weken niet kan douchen.

We gaan nu alsnog als de sodemieter op zoek naar een boiler, die we in onze vorige flat wél hadden, in de hoop dat het apparaat zo spoedig mogelijk geïnstalleerd kan worden. Maar voorlopig raad ik je dus elke ontmoeting met mij af.

En dat allemaal zodat de onderhoudsmonteurs gezellig kunnen kaarten en zuipen, zoals oud-collega Alexander Munninghoff beweert.

7 opmerkingen:

Nico zei

Beste Remco,

Door mijn regelmatig bezoek aan Rusland en Wit-Rusland ben ik volledig bekend met het feit van de profilaktika. In ieder geval heb ik er voldoende ervaring mee. Zelfs hotels hebben te lijden onder dit fenomeen. Toch blijft het voor mij een vreemd iets en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de werkelijke reden een andere is dan de opgegeven reden van het controleren van de warmwaterleiding. Zoals tot voor kort in Wit-Rusland ook de waterleiding werd afgesloten vanaf 12.00 uur 's-nachts tot in de vroege morgenuren.
Misschien weet jij de werkelijke oorzaak?

Nico de bode

Bootsma zei

Dat heet gewoon waterbesparing. Anders gaan de gasten maar door met het douchen.

Bootsma zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Vedat zei

Ik wens je veel sterkte met de komende verandering van jouw lichaamsgeur. Misschien is een koude douche, die je nu al hebt, aan te raden.

Muumi zei

Ik heb veel respect voor Münninghoff, maar Oekrainers zijn Russen met een zachte g gaat een beetje ver... Laat het ze in Kiev niet horen!

Muumi zei

Tips:
1. koud douchen
2. bij Van Zwol douchen
3. in de fontein op Manezjnaja douchen
4. deo kopen ('chauffeursdouche')
5. op vakantie in Nederland douchen

Bootsma zei

Meer tips:
-abonnement Zwembad
-De Sauna
-De sportschool
-Zelf douche maken van een emmer
(vullen met warm water uiteraard)