dinsdag 9 mei 2006

Medailleregen


Ze zijn niet met veel meer, maar de laatst overgebleven veteranen van de Tweede Wereldoorlog laten de Overwinningsdag niet aan zich voorbijgaan. Hun jasjes begeven het haast onder de medailles en lintjes, maar ze zijn er trots op ze te kunnen tonen. Hierbij in foto's een impressie van de veteranen en "hun" parade.

6 opmerkingen:

Bootsma zei

Ik wil je een compliment maken voor de foto's. Erg mooi.

Remco zei

Dank

chris zei

Aardige foto's, zeker een begin van een fotografisch oog.

MAAR: belichting niet altijd even goed. Vooral de op een na laatste. Mensen veel te donker. Oplossing: op mensen belichten en die belichting vasthouden.

Standpunt ook niet altijd even denderend. Durf anders naar situaties te kijken. Nu te standaard. Benen moeten meeste werk doen in fotografie. (fotograferen vanuit staande positie bijvoorbeeld geeft beelden die iedereen al gewend is, simpel omdat iedereen vanuit die stand de wereld bekijkt)

Kleurbeeld toont ook teveel verzadiging. Rood is wel erg rood.

Digitaal?

P.S. Fotograferen is vooral weglaten.

Remco zei

Hallo Chris,

Dank voor je tips. Het kan altijd beter, dat realiseer ik me zeker.

Maar in dit geval is het goed om te weten dat mijn eigen camera kapot is, binnen een maand. Deze foto's zijn dan ook gemaakt met een op het laatste moment geleende camera. Die stond bovendien - zo zag ik pas na een tijdje - op de nachtstand en had een zeer beperkte zoom.

Een tweede tegenstander was de enorm felle zon.

Wat je op de foto's (natuurlijk) niet ziet, is dat de meeste portretten (van zittende veteranen) door een hek zijn gemaakt. De mensen zaten op de eerste rij van de tribune, die voor ons verboden terrein was. Er was in die gevallen dus maar één standpunt mogelijk: van onder naar boven.

Wellicht verduidelijkt dat het een en ander. De mogelijkheden zijn soms beperkt, helaas.

Binnenkort hoop ik mijn eigen camera weer te hebben, maar ik vrees het ergste. Mijn laptop is acht weken in reparatie geweest en toen bleek het probleem nog niet opgelost. Na drie keer terug te zijn gegaan op dezelfde dag, is het probleem uiteindelijk in twee minuten verholpen... Dus ik zie nogal op tegen het wegbrengen van mijn camera.

Groet,
Remco

chris zei

Fotografie is een vak apart. Het is redelijk makkelijk om redelijk professionele foto's te maken. Het is razend moeilijk om ze echt te maken. De echte toppers zijn kunstenaars. Gaat men in Nederland de laatste tijd steeds sneller en makkelijker aan voorbij. Er zijn zelfs plannen om verslaggevers uit te rusten met digitale camera's.

Bizar

Anoniem zei

Ha die Chris. Je zou eens met mn maatje Oleg Klimov moeten praten. Gaat inderdaad die kant op. Fotografie wordt niet erg serieus meer genomen bij kranten.. Coen