woensdag 24 mei 2006

Eieren

De afgelopen weken zagen wij Moskovieten op bijna elke straathoek een reusachtige billboard met daarop een wit ei in een rood vlak. De legger van de eieren is nu uit de kast gekomen: MTS, provider van mobiele telefonie.

Re-branding heet het doel van de enorme reclamecampagne. MTS volgt daarmee concurrent Beeline, dat de bijenkleuren geel en zwart als huismerk heeft. Eén van mijn favoriete Rusland-blogs, Snowsquare, heeft nog veel meer over de mysterieuze campagne. Ook op het Russian Marketing Blog vind je meer tekst en plaatjes.

Rusland zou Rusland niet zijn als er geen zwarte pr aan te pas zou komen. Dus gaat een stel "bewerkte" eieren van MTS nu rond per e-mail. Hieronder tref je er een paar aan.

Het is goed om te weten dat het woord "eieren" in het Russisch ook de betekenis van "ballen" heeft (van de mannelijke soort, bedoel ik). Het onderste plaatje toont een kaart voor beltegoed, waarbij je moet "krassen" (krabben in het Russisch) om je nummer te krijgen. De tekst erbij luidt: ,,Hier krabben.''
Geen opmerkingen: