maandag 22 mei 2006

Bestolen

Rusland voelt zich bestolen tijdens het Songfestival. Niet de geweldige Dima Bilan, maar een stel Finse monsters won de Europese krachtmeting van liedjes. De Russische presentator klaagde na afloop over de Finse 'show' en merkte op dat Dima 'de echte winnaar is'.

Het Songfestival niet eerlijk? Houd toch op. Natuurlijk is het Songfestival niet eerlijk. Het is een politiek spel geworden waarbij vriendjespolitiek voor kwaliteit gaat en immigranten voor autochtonen. Er werd zelfs een universitair onderzoek naar het stemgedrag uitgevoerd, al heeft elk weldenkend mens voldoende aan de volledige uitslag.

Nee, dat Dima in het Engels zong en er werkelijk geen woord van te verstaan was van zijn gebrabbel, dààr hoorde je de Russen niet over. (Logisch, want ze kunnen zelf ook geen Engels spreken of verstaan.) En dat Rusland veertig procent van zijn punten te danken had aan de buurlanden, daar werd niet negatief over gesproken.

Wie met een straatlengte voorsprong wordt gekozen (zonder al te veel overduidelijke hulp van bevriende buurlanden), heeft de overwinning verdiend. Letterlijk en figuurlijk een monsterzege dus.

6 opmerkingen:

Olivier van Beemen zei

sexy foto!

Anoniem zei

Rusland heeft totaal gelijk, Lordi is verschrikkelijk en ze mochten nooit winnen. Dat is geen zang meer, en sorry, maar het is heel overdreven 'Dat er werkelijk geen woord van zijn Engels te verstaan was.' Ja, sorry, luister dan beter! Dima Bilan is de echte winnaar!

Anoniem zei

En u wilt zeggen dat er van de 'show' van Lordi wel wat te verstaan was?

Anoniem zei

stil eens man :@

Anoniem zei

dima bilan, IS en blijft gewoon goed :D

PUNT

Anoniem zei

& ja inderdaad, luister beter