donderdag 23 februari 2006

Ramp (2)

Hier zijn dan wat fotootjes die ik maakte bij de ingestorte Basmannymarkt in Moskou. De tekst - mijn belevenissen - volgt later.
Om 17.40 Nederlandse tijd kun je me live horen bij BNR Nieuwsradio. Morgen kun je bovendien mijn verhaal lezen in de GPD-kranten.
Nu ga ik eerst wat eten, als ik dat door mijn keel kan krijgen na de beelden van lijken die als vee dood in de sneeuw lagen...2 opmerkingen:

Marloes de Koning zei

Hoi Remco,
Sterkte met de verslaggeving en ook met het zelf verwerken. Ik ben verbaasd te lezen dat je zo dichtbij kunt komen en dat de lijken nog her en der liggen.
Groet,
Marloes

Remco zei

Beetje brutaal en zelfverzekerd zijn doet soms wonderen. Ik weet echt niet of ik wel rond hoorde te lopen waar ik rondliep. Maar ik liet zo overtuigend en ontspannen mijn perskaart zien dat de politieagent de weg voor mij vrijmaakte.

Dat die lijken nog her en der liggen, daar heb ik me pas later op de dag over verbaasd. Komt door mijn inburgering, denk ik. Je begint zoiets als snel gewoon te vinden.

Het excuus was dat iedereen eerst geen seconde wilde verliezen vanwege de voortgaande opsporing van eventuele overlevenden. Maar er stond tien man een beetje bij te lummelen en elders hadden tientallen anderen de zaak ook kunnen "oplossen". Een zwarte deken eroverheen was ook teveel gevraagd kennelijk.

Met de verwerking gaat het goed, hoor. Beslan was veel heftiger.