woensdag 15 februari 2006

Hiddink of Advocaat

Хиддинк выбрал Мутко
Twee krantenkoppen van de afgelopen weken:
Links: Moetko heeft Advocaat gecontracteerd
Rechts: Hiddink heeft gekozen voor Moetko

Zjizn meldt stellig dat Dick Advocaat na het WK de nieuwe bondscoach van Rusland wordt. Op basis van een (één!) anonieme (uiteraard...) bron bij de Russische voetbalbond. Volgens Zjizn is bondsvoorzitter Vitali Moetko in Nederland geweest om te onderhandelen met de Nederlandse trainer.

Gazeta.ru weet nu zeker dat PSV-trainer Guus Hiddink, tevens bondscoach van Australië, is vastgelegd door Moetko. Hiddink staat/stond ook in de belangstelling van de Engelse voetbalbond die een opvolger zoekt voor Sven Göran Eriksson. De Zweed zou hebben gezegd dat Hiddink hem gaat opvolgen.

Een heerlijke klucht is geboren!

Hoe begon alles?
Nou ja, om te beginnen bij de povere resultaten van de Russische nationale ploeg, die zich niet eens wist te kwalificeren voor de play-offs, laat staan voor de WK. De één na de ander mocht het proberen, maar er is geen Rus die de equipe aan het voetballen krijgt. Dus, zei Moetko in een interview, heeft de bond drie buitenlandse trainers op het oog als bondscoach na de WK. Twee van hen hebben volgens de bobo toegezegd, of in elk geval hun belangstelling kenbaar gemaakt.

Niet veel later doken de namen van Hiddink en Advocaat op, al wil Moetko niet bevestigen dat zij de twee door hem niet bij naam genoemde kandidaten zijn. Sindsdien proberen de Russische kranten elkaar de loef af te steken, al lijkt het meer op lukraak koffiedik kijken dan op degelijke journalistiek.

Wat zeggen de trainers?
Advocaat: ,,Het zijn roddels die zijn ontstaan doordat iedereen weet dat mijn contract met de Zuid-Koreaanse voetbalbond in de zomer afloopt.''
Hiddink, bij monde van zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen: ,,Speculatie.''

Het meest interessante is meestal wat er niet wordt gezegd. Geen van beide trainers ontkent. Daaruit zou je kunnen afleiden dat Hiddink en Advocaat inderdaad de twee kandidaten zijn.

Doen ze er verstandig aan bondscoach te worden van Rusland?
Rusland heeft geen geweldige ploeg, ontbeert koele afmakers, maar kan voor een verrassing zorgen als een trainer alle spelers tot een collectief weet te smeden.
Veel aantrekkelijker is de pot met goud aan het einde van de Russische regenboog. Twee tot vijf miljoen euro strijkt de nieuwe bondscoach naar verluidt op.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

3 opmerkingen:

Hayo zei

Het gerucht gaat hier dat ook Frits Korbach, oud trainer van onder andere Cambuur, Heerenveen, PSM Magasar, Heracles Almelo, een Libische ploeg gevraagd is.

Remco zei

Hihihi. Ja, dat zou hij wel willen natuurlijk. Zal een gezellige boel worden op het veld. Kan niemand meer op zijn benen staan.

Natasha en Frans zei

Ja, speculeren is een groot goed in de wereld, maar feit blijft dat een man als Dick advocaat de mannen wel aan het voetballen zal krijgen.
Ik denk dat als hij coach van de Russische ploeg zal aantreden, hij de problemen zal oplossen!