dinsdag 3 januari 2006

Russisch

Van de gasoorlog tussen Oekraine en Rusland valt in Estland weinig te merken. Maar dat Russen hier niet zo geliefd zijn, is wel duidelijk. Je kunt maar beter Engels spreken, als je wilt voorkomen dat sommigen je hun rug laten zien. Het is ook opvallend hoe weinig mensen - de Russischtaligen uitgezonderd - in Estland goed Russisch spreken, nog geen vijftien jaar na het uiteenvallen van de Sovjetunie.
Veel Esten zullen Oekraine moreel steunen, want ze zien in de Grote Beer uit het zuidoosten nog altijd een dreigende vijand. Maar is de verhoging van de gasprijzen echt pay back time, omdat Oekraine na de oranje revolutie een westerse koers wilde varen? Geef je mening!

3 opmerkingen:

Klaas zei

De 'westerse' media is in de berichtgeving altijd negatief over Rusland.
Ook hier wordt gesproken over 'payback time', alsof Rusland de grote boosdoener is en Oekraine (Joesjenko) de underdog.
Wat is er na de 'Oranjerevolutie' van Oekraine geworden onder Joesjenko?
Economisch gaat het slechter dan ooit en de corruptie viert hoogtij.
Joesjenko doet het slecht in de peilingen en dat kan hij niet gebruiken gezien de naderende verkiezingen.
De onderhandelingen over de gasleveringen in 2006 begonnen rond april 2005. Joesjenko had tot 31 december de tijd om te reageren.
Dat heeft hij gewoon domweg niet gedaan. In plaats van de consequenties te dragen is het gemakkelijk om de schuld aan Rusland te geven. Bovendien is hij de 'lieveling' van Europa, die het immers altijd onmiddelijk opneemt voor de 'onderdrukten'.
Even een kennisvraag tussendoor:
"hoe verwarmen de meeste mensen in Oekraine hun huizen?".
Klaas

Remco zei

Hallo Klaas,
Bedankt voor je bijdrage. Natuurlijk ligt de waarheid ook in dit geval in het midden. Oekraine is niet de braafste leerling van de klas en Joesjtsjenko zelf ook niet, zo is wel gebleken het afgelopen jaar.
Blijf reageren!
Groet,
Remco

Igor zei

nou ik kom uit de Oekraine en zo
shlecht is Joestjenko ook weer niet hoor .hij heeft voor loonsverhoging gezorgd en met timosjenko zal het wel beter worden


p.s.: hoop ik