woensdag 18 januari 2006

Heerlijk warm!

Kennelijk is in Nederland bekend geworden dat het hier een beetje vriest. En kennelijk maken vrienden, kennissen en familie zich nogal zorgen om ons. (Maar rookworsten of blikjes erwtensoep sturen? Nee, op dat idee komt niemand...)

Of we ons wel redden bij minus dertig? Nou, het is hier heerlijk warm! Russen stoken als gekken, ze proberen de kou buiten binnen te compenseren.

Buiten is het inderdaad bar. Maar geen reden voor de Walrussen, Russische buitenzwemmers, om hun duik in de rivier de Moskou uit te stellen. Bij -29 zwommen ze gewoon. Morgen kun je erover lezen in de GPD-kranten. Dan zal ik ook wat fotootjes op dit blog plaatsen.

2 opmerkingen:

Vicky zei

Dan maar een receptje??? Koek en zoopie zijn natuurlijk ook lekker!


Erwtensoep stap-voor-stap
Hollands, hoofdgerecht, 4 personen, soepen
Bereidingstijd in minuten
90

Ingrediënten
350 g spliterwten

300 g schouderkarbonade

100 g magere spekblokjes

2/3 eetlepel zout

peper

1/2 laurierblaadje

1 kruimig kokende aardappel

1 zak erwtensoepgroenten (` 500 g)

2 magere rookworsten (` 250 g)Bereiden
1. In zeef spliterwten wassen. In grote pan doen: spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1 3/4 liter water. Zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. 2. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen. Soep ca. 30 minuten zachtjes doorkoken; regelmatig roeren. Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca. 10 minuten meewarmen op laag vuur. 3. Karbonade en rookworst uit soep nemen. Laurierblad verwijderen. Karbonadevlees in stukjes van bot snijden. Rookworst in plakjes snijden. 4. Vlees en worst door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met donker roggebrood en plakjes katenspek.

Remco zei

Hartelijk dank!
Stuur jij de spliterwten en schouderkarbonade op naar Moskou?
Hmmm... ik krijg er wel trek van.

Remco