vrijdag 20 januari 2006

Gerucht

Het gerucht dat het koud is in Moskou verspreidt zich snel...

8 opmerkingen:

jaap en lucie in rusland zei

Het is ook opmerkelijk dat de Nederlandse media er zo uitgebreid over berichten. Waar het weer in Rusland eigenlijk niet zo'n issue is, is dat in Nederland natuurlijk wel het geval. Vergelijk de tijd, die hier aan het weerbericht wordt besteed maar eens met het geleuter van Timofeëf en de zijnen. De weerprofessor van NTB behandeld de hele Russische Federatie in niet veel meer dan 1 of 2 minuten en hij verdeelt het land gemakshalve ook nog in drie delen, het verre Oosten, Siberië en het Europese deel.
Leuke bijkomstigheid is wel dat iedereen in het westen wel weer weet dat Rusland bestaat. Overigens vind ik het zelf nog wel meevallen met de kou, thermisch ondergoed doet wonderen. Bovendien was het vanmorgen een prachtig gezicht al die dampende uitlaatpijpen met hun grillig spel, rijdend over de Leningradsky Shosse. Een beetje zoals de foto van de centrale, die eerder geplaatst is. Om met Youp te spreken, Rusland is wel leuk.

Hayo zei

Je vergeet, beste Jaap, dat wij Nederlanders geen idee hebben van deze temperaturen. Vorig jaar zagen wij het kwik dalen richting -20. Niet zo koud dus. Dus is het leuk om daar over te horen, zien en lezen. Het levert leuke plaatjes op, zoals bijvoorbeeld vanochtend in de Telegraaf: Een man die voorover gebogen over het Rode Plein loopt. Het lijkt net of de man onthoofd is.

Remco zei

Natuurlijk is Rusland leuk! Maar Jaap, laten we dat een beetje stilhouden alsjeblieft. Straks maken al die Nederlandse toeristen die je wakker schudt er hier een soort Toremolinos van. ;-)

Remco zei

Waar koop jij thermisch ondergoed? Ergens in Moskou? Ik ga de straat op met een dunne joggingbroek onder mijn spijkerbroek, werkt ook goed.

jaap en lucie in rusland zei

Thermisch had ik nog, toen ik nog langlaufte (groene boekje?) in Noorwegen. Je hebt alweer wel gelijk, maar ik vind het eigenlijk zo grappig, dat het zo'n Nederlands item is.
Als ik tenminste de activiteit signaleer van mijn kleine kennissenkring. Hoe zit het eigenlijk met de andere Europese media, doen die het ook zo uitvoerig?
Nog even over het thermisch, is dat geen goede bisnis, hoe plug je dat, ik zorg voor het transport. Maar de customs, dat is different koek. Enfin, ik ben blij weer thuis te zijn, en ik vind je Blogspot leuk, ik zal dat in mijn Nieuwsbrief gaan melden.

Anoniem zei

Ha Remco, wat leuk mijn eerste kennismaking met een blog, beetje laat maar ja die man van mij houdt de pc alsmaar bezet nu hij zelf ook zo'n ding probeert op te starten. Wees gewaarschuwd, hij jat nu al van je, zal dat nog veel meer doen want vindt jouw blog tamelijk brilliant. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit ook in mijn lijstje favorieten is toegevoegd. Ga zo door maar je gezinnetje niet verwaarlozen hoor!
Sieta

Remco zei

Hoi Sieta,

Dank voor je leuke, enthousiaste reactie! Mooi dat er toch iets is waarin ik een voorbeeld kan zijn voor je man, al zal hij dat natuurlijk niet toegeven.

Hoezo gezin verwaarlozen? Dima staat toch ook op de blog!
(Grapje.)

Tot snel.

Remco

Anoniem zei

Ik heb ook in Rusland gewoond, in de Oeral van 2001 tot en met 2003. Mensen vertelde mij daar dat ik de warmste winters heb meegemaakt!! Het koudst wat ik meegemaakt heb was -42, met een gemiddelde in het eerste jaar van -32 en in het tweede jaar -35. Het weer beheerst mensen net zoals hier
groetjes marga