zondag 18 december 2005

Zus sovjetsoldaat gevonden

In zuid-Rusland hebben we vorige week nabestaanden getraceerd van sovjetsoldaat Aroet Avedjan, die begraven ligt op het Russisch Ereveld in Leusden. De Armeniër Avedjan overleed in 1944 in Eindhoven. Zijn zus leeft nog. Zij kreeg van ons 61 jaar na Aroets overlijden te horen waar hij overleed en waar hij begraven ligt. In totaal hebben we nu sinds 1998 nabestaanden van 93 in Leusden begraven sovjetsoldaten opgespoord en verwittigd.

1 opmerking:

Annemiek zei

Het is weer gelukt, petje af, weer een grafsteen met een naam èn een "gezicht". Prachtig is dit. En ik heb de ontroerende effecten gezien bij veel nabestaanden van mensen zoals Aroet Avedjan op het Russisch ereveld. Heel veel verdiet om het gemis en het niet kunnen vinden, maar meer nog misschien de intense blijheid om te weten waar vader, opa, broer of ander familielid begraven is.
Jullie raken die zielen met dit onderzoek. Ik heb zelf mogen zien en voelen en heb hun dankbaarheid naar jullie toe ervaren, een kostbare herinnering. Het is eigenlijk niet te vertellen wat het doet met deze nabestaanden en zoals meestal zijn de stiltes het mooist....
Dit is het mooiste werk van de wereld.
Diep respect heb ik hiervoor!
Gouden mensen zijn jullie met een groot hart. Mag wel eens gezegd worden vind ik. Is iedereen het ook mee eens, weet ik zeker.
Bedankt dat we deze berichten ook zo snel kunnen lezen.
Keep it up!