Gisteren hoorde ik dat iemand niet naar Rusland wilde komen uit vrees voor het slechte eten. Toegegeven, rookworst, pindakaas en pepernoten zijn hier lastig te vinden.
De Russische keuken is misschien niet echt haute cuisine, maar Moskou barst al jaren van de restaurantjes. Wij vierden Kerst in L'étranger en het eten was er van een heel hoog niveau. Bijna net zo hoog als de rekening, maar dat terzijde. De tournedos, kikkerbilletjes, honingtaart, crème brulée, cognac en noem het maar op smaakten prima.
Voor de doe-het-zelver:
http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/russisch_kookboek.asp en
http://www.xs4all.nl/~ardh/boeken/OOST_EUR.HTM
zondag 25 december 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Zuurkoolschotel als hoofdgerecht, voorafgegaan door ansjovis gemarineerd in sherry-azijn samen met makreel die vermengd met tomaten, kappertjes, een sjalotje en citroensap in een uitgeholde komkommer was gestopt. Achteraf was er koffie. Daarbij een kaastaartje met cashewnoten. Tussendoor werd een heerlijke Palm gedronken.
Een reactie posten